Hem » Om Polar

Made in Norrland

Där klimatet är som tuffast och vägarna inte alltid är de mest gynnsamma, där bygger vi våra husvagnar och husbilar. Det betyder att du får en vagn som är byggd för att stå emot det mesta – oavsett om det är väder eller många timmar ute på vägarna. Varje vagn som lämnar oss, täthetstestar vi för att säkerställa att just din Polar klarar alla de utmaningar som kommer i dess väg. Det är vi ensamma om i branschen.

HANTVERK SEDAN 1964

I minsta detalj. Med stor precision. Extrem noggrannhet. Och med stolthet. Så bygger vi våra husvagnar och husbilar. En Polar är ett hantverk. Ett verk skapat av människor och till största del byggd med händerna i vår moderna fabrik i den norrländska orten Dorotea. Ambitionen är alltid att varje vagn vi tillverkar, ska vara marknadens bästa. Ett bevis på att vi lyckats är att hela 80% av alla Polarvagnar som någonsin tillverkats, fortfarande rullar på vägarna. En Polar är inget annat än äkta norrländsk kvalitet.

Så nära handbyggd
man kan komma

SKÅP, SÄNGAR, GARDEROBER OCH DISKBÄNKAR. VI BYGGER INREDNINGEN I VÅRT EGET SNICKERI.

Vi bygger inredningen själva och materialen är, i största möjliga mån, inköpta så lokalt som möjligt. För att kunna garantera högsta kvalitet genom hela produktionen, så är det dessutom en och samma montör som monterar all inredning i hela vagnen.

tathetsgaranti
0
LITER VATTEN & STORMVINDAR

Vi vet vad som krävs för att du ska kunna bo var du vill, året runt. Alltid med samma behagliga inomhusklimat. Medan andra tillverkare gör stickprov, så täthetstestar vi varje husvagn i vår klimatkammare. Där utsätter vi vagnen för 36 000 liter vatten och stormvindar under en timme. Inne i vagnen har vi en kontrollant som gör fuktmätningar och säkerställer att alla kvalitetskrav uppfylls. Så, när din husvagn lämnar oss, vet vi med säkerhet att den kommer klara alla utmaningar.

”I KLIMATKAMMAREN TESTAR VI ALLA HUSVAGNAR OCH KAN DÄRFÖR LÄMNA 7 ÅRS TÄTHETSGARANTI”

UTVECKLING OCH INNOVATIONER

Vi som jobbar på Polar, är själva husvagnsägare. Genom att uppleva våra vagnar precis som våra kunder, föds många nya idéer och vi ser vad som behöver utvecklas. Nya planlösningar med barnkammare, infällningsbara våningssängar, egenutvecklad bygg- och isoleringsteknik och integrerade myggnät i alla fönster är några exempel på hur idé blivit verklighet.

Egenutvecklad bygg- och isoleringsteknik

Oslagbar täthet och marknadens tjockaste isolering med 37 mm EPS-isolering i väggarna. Sättet vi bygger våra vagnar på, hindrar också oönskat ljud från att tränga in.

Ventilationssystem som ger god inomhuskomfort

Håller kylan borta på vintern och stänger ute värmen på sommaren.

Marknadens styvaste kaross ger oslagbara vägegenskaper

Sättet vi bygger och konstruerar våra vagnar på ger oslagbara köregenskaper. Det spelar nästan ingen roll hur vägen ser ut. Vagnens följsamhet är perfekt i både kurvor och på gropiga vägar. Våra vagnar har marknadens styvaste kaross, tack vare bland annat att golvplywoodens skarvar monteras med speciella förstärkningsplåtar.

Klimatkammare

År 1988 började vi täthetstesta vagnarna innan leverans till kund. Idag täthetstestar vi varje vagn som lämnar fabriken.

Sandwichlimning av karossen

På 70-talet ändrade vi byggtekniken vilket gav en mycket stark och tät konstruktion.

Dubbelbruten takvinkel

För att underlätta vattenavrinningen och minskar luftmotståndet bygger vi våra vagnar med bubbelbrutan takvinkel.

Förbränningstoalett

Vi driver utvecklingen av praktiska och effektiva lösningar. Ett exempel är förbränningstoaletten som gör husvagnslivet ännu enklare.

Egenutvecklat elsystem

Genom att ta fram ett eget elsystem kan vi erbjuda Wifi, larm och GPS som man kan styr via en mobilapp.

POLAR I FRAMKANT

Att ligga steget före är en stor drivkraft inom Polar och det är därför inte konstigt att vi ofta är först ut med nyheter och förhöjd standard. Vi har bland annat varit först ut med:

 

  • Läckageindikator för gasol.
  • Att bygga bredare vagnar för större möjligheter med alternativa planlösningar.
  • Värmesystem och dubbla fönsterrutor som standard var vi först med i Norden.
  • Att väga varje vagn innan leverans ger en exakt tjänstevikt.

Skriv in ett sökort och tryck Enter för att söka