Hjem » Om Polar

EN ÄKTA POLAR
MADE IN NORRLAND

Där klimatet är som tuffast och vägarna som längst, där bygger vi våra husvagnar. Det betyder att du får en vagn som är bättre byggd. Den står emot det mesta – både dåligt väder och osedvanligt många timmar ute på vägar som sällan är perfekta. Varje vagn som rullar ut från Polar-fabriken är kvalitetstestad. Så att just din vagn klarar alla utmaningar som kan komma i dess väg. Det är vi ensamma om i branschen.
Med en äkta Polarvagn kan du vara säker på att din resa blir så bra som du tänkt. Det är därför det alltid lönar sig att satsa på kvalitet när du köper husvagn. Välkommen till Polar.

ÄKTA HANTVERK
ÄR ALLTID MODERNT

Det är med stolthet vi bygger våra husvagnar sedan 1964. Varje Polarvagn är byggd av människor, till största delen för hand. Vår fabrik ligger i norrländska Dorotea. Här finns inga löpande band, för de har inte rätt inställning. Inom Polar har vi en speciell kultur och gemenskap. Den grundar sig i att alltid vilja göra ett bra arbete – att vilja bygga marknadens bästa husvagnar. Varje vagn som lämnar vår fabrik ska vara i absolut toppklass. Och så har det varit hittills – 80% av alla Polarvagnar som tillverkats, rullar än idag på våra vägar. Det är det finaste betyg vi kan få.

SKÅP, SÄNGAR, GARDEROBER OCH DISKBÄNKAR. ALLT BYGGS I VÅRT EGET SNICKERI.

Vi bygger all inredning själva. Materialen är, i möjligaste mån, lokala. En och samma Mästerbyggare monterar all inredning i varje vagn. På det viset kan vi garantera högsta möjliga kvalitet rakt igenom hela produktionen.

tathetsgaranti
0
LITER VATTEN & STORMVINDAR

Vi vet vad som krävs för att du ska kunna bo var du vill, året runt. Alltid med samma behagliga inomhusklimat. Medan andra tillverkare gör stickprov, så täthetstestar vi varje husvagn i vår klimatkammare. Där utsätter vi vagnen för 36 000 liter vatten och stormvindar under en timme. Inne i vagnen har vi en kontrollant som gör fuktmätningar och säkerställer att alla kvalitetskrav uppfylls. Så, när din husvagn lämnar oss, vet vi med säkerhet att den kommer klara alla utmaningar.

”I KLIMATKAMMAREN TESTAR VI ALLA HUSVAGNAR OCH KAN DÄRFÖR LÄMNA 7 ÅRS TÄTHETSGARANTI”

STÄNDIG FÖRBÄTTRING

Vi som jobbar på Polar tillbringar själva mycket tid i husvagn. Och vi klurar hela tiden på vad som kan bli bättre. Tillsammans med dialogen med våra kunder gör det att vi hela tiden förbättrar våra husvagnar. Några exempel är nya planlösningar med barnkammare och infällningsbara våningssängar, vår egenutvecklade bygg- och isoleringsteknik samt integrerade myggnät i alla fönster.

Egenutvecklad bygg- och isoleringsteknik

Oslagbar täthet och marknadens tjockaste isolering med upp till 42 mm EPS i väggar och golv. Den rejäla isoleringen skyddar både mot kyla, hetta och oönskade ljud.

Ventilationssystem för god inomhuskomfort

Du ska alltid ha ren, frisk och vältempererad luft i husvagnen. Bra ventilation sköter den saken.

Klimatkammare

Vi täthetstestar varje enskild vagn innan den lämnar fabriken. Det är vi ensamma om.

Sandwichlimmad kaross

Vår byggteknik en mycket stark, vridstyv och tät konstruktion.

Dubbelbruten takvinkel

För att underlätta vattenavrinningen och minska luftmotståndet bygger vi våra vagnar med dubbelbruten takvinkel.

Förbränningstoalett

Vi driver försöker hela tiden göra husvagnarna bättre. Ett exempel är förbränningstoaletten, som gör husvagnslivet ännu enklare.

Polar Connect

Det här är vårt uppdaterade system för att styra vagnens funktioner – via manöverpanelen eller din mobiltelefon. Polar Connect arbetar via en app som du kan ladda ner för både iOS och Android. Vagnens inbyggda SIM-kort aktiveras i samma sekund som du registrerat ditt konto. Enklare och smidigare kan det inte bli!

Egenutvecklat kommunikationssystem

I vårt eget kommunikationssystem erbjuder vi bl a Wifi, larm och GPS – allt kan styras  via en mobilapp.

Marknadens styvaste kaross ger oslagbara vägegenskaper

Vår starka och vridstyva karosskonstruktion ger oslagbara köregenskaper. Det spelar nästan ingen roll hur vägen ser ut. Vagnens följsamhet är hög i kurvor och på gropiga vägar. En av anledningarna är att golvplywoodens skarvar monteras med speciella förstärkningsplåtar.

FÖRST I VÄRLDEN

Att ligga steget före är en stark drivkraft för oss. Det handlar om en kultur som vi har. Genom åren har vi ofta varit först ut med nyheter och förhöjd standard. Vi har bland annat varit först på marknaden med:

  • Läckageindikator för gasol.
  • Att bygga bredare vagnar som möjliggör alternativa planlösningar.
  • Värmesystem och dubbla fönsterrutor som standard.
  • Att väga varje vagn individuellt för exakt tjänstevikt (det kan rädda ditt körkort om du kontrollvägs).

Skriv in ett sökort och tryck Enter för att söka